Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

De voordelen van prefab beton

Prefab beton is het basisproduct van ons bouwconcept, en daar hebben wij goede redenen voor. Prefab beton is het ideale materiaal voor het bouwen van een industrieel pand en met ons eigen prefab betonconcept in combinatie met onze unieke werkwijze (verticale integratie) is het tijdsbesparend en kostenefficiënt. Waarom? Dat leggen weg raag aan u uit.

Eigenschappen van prefab beton

Prefab beton is

 • degelijk
 • robuust; 
 • duurzaam;
 • waardevast;
 • brandwerend; 
 • inbraakveilig; 
 • energiezuinig;

 

Prefab beton heeft een hoge isolatiewaarde. Door het accumulerend vermogen van prefab beton kan het een constante temperatuur genereren wat zorgt voor een energiezuinig pand met een fijn werkklimaat.  Bovendien is prefab beton duurzaam door de lange levensduur en het weinige onderhoud dat het materiaal nodig heeft. Dit maakt het bouwen van een nieuw bedrijfspand in prefab beton niet alleen efficiënt, maar ook een milieuvriendelijke en een kostenbesparende optie op de lange termijn.

Prefab uit eigen fabriek

Ons prefab betonbouw concept is afkomstig uit onze eigen fabrieken. Dit biedt verschillende voordelen, zoals meer controle over de productieprocessen en de kwaliteit, lagere transportkosten en minder afhankelijkheid van externe leveranciers. De Willy Naessens Group investeert continu in de meest moderne en innovatieve productietechnologieën en -methoden. Bovendien kunnen betonelementen op maat worden gemaakt volgens de specificaties van het project. 

Daarnaast zit u aan tafel bij de bron! Geen tussenpartijen. Dit biedt een voordelige prijs-/kwaliteitsverhouding en zorgt voor planningszekerheid. De prefab beton elementen worden vanuit de fabriek kant- en klaar geleverd op de bouwplaats en gemonteerd door onze eigen mensen. Zo kunnen we een strakke plannning hanteren. Dit alles gebeurt 'just-in-time' waardoor de bouwplaats netjes en overzichtelijk blijft. 

Prefab beton elementen

Prefab betonelementen zijn geprefabriceerde bouwcomponenten die wij gebruiken bij de constructie van een industrieel pand. Deze prefab betonelementen worden op maat geproduceerd. Ieder bedrijfspand is uniek en ontstaat uit de juist samenstelling van verschillende soorten prefab betonelementen, namelijk: 

 • De funderingen;
 • Betonkolommen;
 • Betonliggers;
 • Kanaalplaten (welfsels) in voorgespannend beton;
 • Wandelementen;
 • Dakelementen (TT) in voorgespannen beton.

 

Al deze prefab beton elementen zijn duurzaam en hebben uitstekende constructieve eigenschappen: robuust, degelijk en brand- en inbraakveilig. Door deze eigenschappen zijn prefab betonelementen een populaire keuze voor veel industriële bouwprojecten. Wilt u meer technische informatie over de prefab beton elementen? Bekijk onze 'Technische info' pagina. 

Technische info

Veelgestelde vragen over Prefab Beton

Wat is prefab beton?

Prefab beton is een constructiemethode waarbij bouwcomponenten op maat en geprefabriceerd worden gemaakt in de fabriek om vervolgens op de bouwplaats geassembleerd te worden tot een volledige structuur.

Wat zijn de voordelen van prefab beton?

Prefab beton biedt verschillende voordelen, zoals een kortere bouwtijd, lagere kosten, minder afval op de bouwplaats, en een hogere kwaliteit en consistentie van de bouwcomponenten. Bovendien biedt prefab beton een grote mate van ontwerpvrijheid en flexibiliteit.

Wat kost prefab betonbouw?

De kosten van prefab betonbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het project, de ontwerpkosten en de kosten van de betonelementen. Echter beheren wij door onze unieke werkwijze alle belangrijke aspecten binnen een bouwproces zelf. We hebben een eigen ontwerp- en constructieafdeling in huis, wat het mogelijk maakt om met weinig gegevens al snel een prijsraming voor uw prefab betonnen pand af te geven. Heeft u bouwplannen en wenst u snel een kostenraming? Of heeft u maar weinig gegevens maar bent u toch benieuwd of het project binnen uw budget past? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bouwplannen of interesse om samen te werken?

Wij helpen u graag verder met al uw vragen. Download onze brochure of neem contact met ons op.