Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Willy Naessens Group ontvangt als eerste bouwonderneming hun co2-neutraal-certificaat

Duurzaamheid is meer dan een modewoord. Dat beseffen ze bij Willy Naessens Group maar al te goed. Als marktleider en innovator in de industriebouw zet de Group zijn verdere stappen binnen hun duurzaamheidsbeleid. Vanaf heden zijn hun bouwactiviteiten onafhankelijk gecertificeerd als klimaatneutrale organisatie.

“De strategie en focus op duurzaamheid werd aangescherpt om de pioniers van onze sectorte blijven.” vertelt Dirk Deroose, CEO Willy Naessens Group. “Het sterke bedrijfsmodel van de Group waarbij de cohesie en controle van alle bouwprocessen de sleutel tot het succes vormt, biedt ook de fundering voor de aanpak van duurzaamheid.”


Het verticale integratiemodel bestond reeds uit een eigen bouwkundige studieafdeling, eigen transport, eigen productie en uitvoering van zowel grondwerken als dak- en schrijnwerk. Eind 2019 werd daar een nieuwe afdeling aan toegevoegd die de studie en beheer van technische installaties aanbiedt. De impact van het klimaatneutraal ondernemen bereikt daarmee dan ook een hoogtepunt. “Onze turn-key mentaliteit betekent niet alleen verticale integratie van alle onderdelen in het bouwproces, maar ook een circulaire werking in onze aanpak van klimaatneutraliteit.” zegt Kris Vanrenterghem, CSO binnen de Willy Naessens Group. “Deze denkwijze zullen we ook actief uitgedragen naar onze toeleveranciers en klanten.”


“Als toonaangevend familiebedrijf is het absoluut noodzakelijk in te zetten op lange termijn en zorg te dragen voor alle volgende generaties. Het besef dat actie ondernemen de enige manier is om het tij te keren dragen we dan ook uit met de ganse organisatie. We nemen dan ook een duidelijk standpunt in: het moét klimaatvriendelijker!” benadrukt Willy Naessens.
De komende decennia wordt fors geïnvesteerd in het gericht reduceren opgevolgd door het compenseren van de CO2-uitstoot, maar ook in circulariteit en de toepassing van doordacht gebruik van alternatieve en duurzame energiebronnen.


Aan de hand van deze concrete stappen maakt Willy Naessens Group zichzelf klaar voor de toekomst en kan dus vanaf heden hun klanten een bouwwerk aanbieden dat gebouwd wordt met de hoogst mogelijke graad van co2-neutraliteit.

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het nieuws rondom onze organisatie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!