Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

JYSK selecteert ervaren aannemer voor nieuw distributiecentrum

Lelystad - Jysk heeft Willy Naessens Nederland gekozen als totaalaannemer voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum van de wereldwijde woninginrichtingsketen in Nederland. Het van origine Belgische familiebedrijf zal de volledige realisatie van het project uitvoeren, die gecertificeerd zal worden volgens de internationale duurzaamheidsnorm LEED.

JYSK's nieuwe, sterk geautomatiseerde distributiecentrum, dat 147.000 vierkante meter beslaat in Lelystad, wordt gebouwd door de ervaren aannemer Willy Naessens Nederland.

Binnenkort start de bouw van het state-of-the-art distributiecentrum in Lelystad. Het project wordt gecertificeerd volgens de internationale duurzaamheidsstandaard LEED, waarbij JYSK streeft naar het hoogste niveau.

“Ik ben erg blij dat we nu in Willy Naessens Nederland de juiste partner hebben gevonden voor de bouw van ons nieuwe distributiecentrum in Nederland. De nieuwe vestiging zal de rijafstand naar onze vele JYSK-winkels in Nederland uiteraard verkleinen, maar ook in België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Containers zullen vooral via de binnenvaartterminal Flevokust worden aangevoerd om het vervoer over land verder terug te dringen. Dit zal ons letterlijk dichter bij onze klanten brengen”, zegt Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics bij JYSK.

Het terrein zal worden aangelegd met planten en open water voor de opvang van regenwater. Het kantoor krijgt een daktuin, de lagere delen van het gebouw krijgt groene daken en zonnepanelen zullen een deel van de elektriciteit opwekken die in de faciliteit zal worden gebruikt.

 

Ervaren aannemer

De afgelopen 60 jaar is de Willy Naessens Group blijven innoveren, ondernemen en groeien, met een sterke focus op duurzaamheid.

“We zijn erg trots om de aannemer te zijn voor het nieuwe distributiecentrum van JYSK . Met onze bijzondere werkwijze waarbij we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben, ondersteunen we JYSK bij de totale ontwikkeling”, aldus Jeroen de Bonth, algemeen directeur van Willy Naessens Nederland.

De groep bestaat uit ruim 50 bedrijven, met een omzet van ruim 1 miljard euro en ruim 2.500 medewerkers. In 2023 won de Willy Naessens Group de titel van “Onderneming van het Jaar” in België.

 

Klaar voor gebruik in 2026

Momenteel werken er ongeveer 60 medewerkers in het tijdelijke distributiecentrum. De nieuwe logistieke faciliteit zal, zodra deze volledig operationeel is, ruim 250 nieuwe banen creëren.

Naast het vinden van de aannemer heeft JYSK een overeenkomst gesloten met het Roemeense familiebedrijf Pyronova, dat de branddetectie- en sprinklersystemen gaat leveren.

In februari 2024 tekende JYSK ook contracten met twee gespecialiseerde bedrijven, Körber en voestalpine, voor de levering van de automatisering en hoogbouwmagazijnen voor het distributiecentrum .

JYSK verwacht dat de bouw later dit jaar zal beginnen en dat het nieuwe distributiecentrum naar verwachting in 2026 zal worden opgeleverd en operationeel zal zijn.

 

Feiten

Het nieuwe distributiecentrum in Lelystad omvat :

  • 147.000 vierkante meter gebouwen
  • 2 hoogbouw met 166.000 palletplaatsen, bediend door 21 kranen
  • 32 inkomende en 105 uitgaande docks/overheaddeuren voor de levering en verzending van producten
Lees het officiële persbericht van JYSK hier