Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Koivistokade Amsterdam

PROJECT IN DE KIJKER - 


In opdracht van Rosebroom B.V. is Willy Naessens Nederland al een tijdje bezig met de bouw van een groot kantoor aan de Koivistokade in de houthavens van Amsterdam. Een bijzonder project zoals ook te zien op de site van Willy Naessens Nederland. Tussen al onze andere projecten is dit project zeker een opvallend, uniek pareltje. Bedrijfshal hier, distributiecentrum daar en dan een groot kantoorpand.
Echter is er één grote overeenkomst tussen zowel dit pand als de overige bedrijfspanden, namelijk: prefab beton elementen. Het gebouw is opgebouwd uit prefab beton kolommen en balken, met als vloer een kanaalplaatvloer, ofwel gewelf.

De uitkragingen (balkons) zijn gerealiseerd met stalen consoles zodat we hiermee een ‘slanke’ constructie kunnen creëren. Deze consoles blijven ook in het gebouw in het zicht. Dit zorgt voor een industriële look. We hebben uiteraard geprobeerd deze zo onopvallend mogelijk over te laten gaan in de prefab betonen elementen. De grootste uitkraging is ongeveer 2 meter en dat betekent een serieuze uitdaging voor de engineering.

Rondom het gebouw wordt er een vliesgevel toegepast in verschillende kleuren en glastinten. Heldere beglazing, spiegel beglazing en zwarte beglazing. Die afwisseling geeft het gebouw een bijzondere uitstraling. De vloerranden die aansluiten op de vliesgevels worden afgewerkt met zetwerk. Een mooie overgang van de verschillende soorten beglazing.

Op het dak niveau wordt een luifel gemaakt in de stijl van het gebouw, deze ‘kraagt’ ook uit vanuit de dakvloer en heeft dezelfde uitstraling als de overige verdiepingen. De luifel is opgebouwd uit een staalconstructie met daaromheen zetwerk.

Door al deze verschillende disciplines samen te voegen is het een mooi maar zeker ook een heel uitdagend project. Voor de constructeur en de modelleur op de engineering afdeling was het een hele klus om dit goed uitgewerkt te krijgen en dit te vertalen naar werkbare tekeningen voor op de bouwplaats. Dat heeft ons heel wat tijd gekost, maar dit loont zonder twijfel. Een goede voorbereiding binnen kan veel problemen op de bouwplaats voorkomen.

Heel veel respect voor iedereen in de uitvoering die het toch weer voor elkaar krijgen om te bouwen wat wij binnen bedacht hebben. In dit geval een heel uitdagende klus door de vele aansluitingen, materialen, onderaannemers.

Ik heb met veel plezier aan dit project gewerkt en ben trots op het resultaat. Ik heb veel geleerd in dit traject, zo zie je maar je bent nooit te oud om te leren.

“Tussen al onze andere projecten is dit project zeker een opvallend, uniek pareltje”. Aldus Ronald van Erp, Technisch tekenaar Willy Naessens Nederland. 
Meer over dit project

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou je vinger aan de pols van Willy Naessens Nederland. Op een dag lees je iets dat jou vooruit kan helpen.