Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Jamie - van Monteur naar Kraanmachinist

Al een aantal jaren ben ik werkzaam als eerste monteur in montageploeg 3 bij Willy Naessens Nederland. Afgelopen maand heb ik via Willy Naessens een opleiding mogen doen tot kraanmachinist. Deze opleiding heb ik behaald waardoor ik nu ook dagen als machinist op de kraan draai. Daarnaast start ik binnenkort met de opleiding ‘Voorman’. Zo krijg ik volop de kans en mogelijkheid om mij steeds verder te ontwikkelen binnen het bedrijf.

Ik werk graag met mijn handen en in de buitenlucht. Dan zit je in de bouw natuurlijk goed. Echter is het werk fysiek bij Willy Naessens ook prima te doen. De kraan doet het zware werk en doordat je met een ploeg bent doe je eigenlijk alles samen. Het belangrijkste vind ik dat we als ploeg een mooi project kunnen maken en dit vooral ook met plezier kunnen doen. Regelmatig slappe klets en een geintje uithalen bij elkaar, hoort er dan ook bij. En als iemand dan een keer een foutje maakt, lossen we het samen op!

Om te beginnen start ik mijn dag met een bakje koffie in de keet en de gezelligheid van mijn collega's. We bespreken wat we die dag allemaal gaan doen en welke vrachten er aangeleverd worden op de bouw. Op deze vrachten zitten de betonelementen die zijn afgeroepen door de voorman om die dag te kunnen bouwen. Als eerste monteur help ik de voorman mee met het aansturen van de collega’s in onze ploeg en controleer ik of het monteren netjes en goed verloopt. In overleg kan ik dan beslissingen nemen waardoor de voorman niet bij alles mee hoeft te kijken of het wel goed gaat.

Het monteren van de spanten en wanden vind ik het leukste om te doen. Daarnaast moeten we bij sommige panden veel meten om te kijken of de maten kloppen. Dat is vaak leuk en uitdagend werk. We proberen dan altijd netjes te werken want door netjes te werken is de kans groter dat het klopt en voorkom je problemen achteraf.

In de toekomst zou ik graag nog verder door willen groeien binnen het bedrijf. Gelukkig zijn er bij Willy genoeg mogelijkheden om dit te kunnen doen en krijg je deze kans ook.

 

Nieuwsgierig geworden naar een baan bij Willy Naessens?

Bekijk onze 'Werken bij' pagina