Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Hilbert - Monteur

Bijna drie jaar geleden, bij de oprichting van Willy Naessens Nederland, begon Hilbert Booij als monteur voor de Naessens Groep. Hier is hij verantwoordelijk voor het plaatsen en stellen van de prefab beton elementen. Samen met de ploeg waarin hij werkt, zorgt hij ervoor dat de betonconstructies van onze panden overeind komen te staan. Vandaag mocht ik een halve dag met hem op pad.

Bekijk het filmpje onderaan de pagina 

EEN DAG OP PAD MET HILBERT

“Hé meissie!”. Om exact 12.30 uur, tijdens lunchtijd, stap ik de keet binnen. “Hoe issie nou? Bakkie koffie?”, met een brede lach op zijn gezicht schenkt Hilbert ‘un bakkie koffie’ voor me in. Een kwartier later en de nodige boterhammen en grappen verder, staan de mannen op: “Kom Suus, we gaan eens een paar wandjes zetten!”.

Samen met Hilbert en de ploeg loop ik richting het betonnen geraamte van het nieuwe distributiecentra. Eenmaal aangekomen houdt Hilbert mij een harnas voor. “Stap maar in!”. Terwijl ik instap legt hij zorgvuldig uit waarom we dit moeten dragen. Een harnas, te vergelijken met een tuig dat je aankrijgt als je gaat parachutespringen, parasailen, abseilen e.d., wordt gedragen op de bouw om jezelf te kunnen zekeren. “Zo weten we zeker dat we niet te pletter vallen als het mis gaat”, vult Hilbert aan, gevolgd door een bulderende lach. Dit laatste is kenmerkend voor hem, Hilbert heeft plezier in zijn werk en dat laat hij merken. “Ik vind mijn werk leuk en heb leuke collega’s, er hangt een gezellige sfeer” aldus Hilbert. Alle uitleg van vandaag gaat dan ook gepaard met een vrolijke noot en vele grappen.

Die middag word ik volledig geïnstrueerd over hoe je betonwanden moet stellen en waar je op moet letten tijdens de montage hiervan. Zoals ik had verwacht is er veel fysieke kracht voor nodig. Hilbert deinst hier niet voor terug: “Ik heb altijd fysiek werk gedaan. Ik kan niet stil zitten, dat is niks voor mij”, zegt hij lachend. Als 15-jarige jongen startte Hilbert dan ook met werken om zo naast zijn carrière als semi-profvoetballer een zakcentje bij te verdienen. Op 24-jarige leeftijd begon hij als stratenmaker in de bouwnijverheid. Inmiddels heeft hij zijn carrière als semi-profvoetballer al een tijdje aan de kant geschoven en werkt hij al een geruim aantal jaren als monteur van prefab betonelementen.

“Een rot in het vak”, zoals hij zichzelf noemt. Dit weerspiegelt zich in zijn kennis en ervaring. Tijdens het monteren communiceert hij veelvuldig met de kraanmachinist en geeft dit middels duidelijke instructies door aan de overige ploegleden. Tegen mijn verwachting in blijkt dit zelfs een van de belangrijkste taken van de monteurs. “Communicatie binnen de ploeg is van groot belang”, benadrukt Hilbert streng. “Niet alleen om de elementen goed te kunnen plaatsen, maar voornamelijk om ze zo veilig mogelijk te kunnen monteren”, vult hij aan. “In m’n eentje kan ik die wandjes niet stellen hoor!”, concludeert hij vervolgens lachend. Het is duidelijk: monteren is teamwerk in de zuiverste zin van het woord. Duidelijke communicatie, werken voor elkaar en vertrouwen hebben in je ploeg zijn kernbegrippen hierin. Al snel is duidelijk dat dit in deze ploeg wel goed zit.

“En meissie, wat vond je ervan?”, vraagt Hilbert mij aan het eind van de dag. Mede dankzij zijn enthousiasme en positieve energie kan ik terugkijken op een mooie, leerzame dag. Maar belangrijker nog: wat vindt Hilbert zelf? “Ik heb een leuke baan en vind dit leuk werk. Ik hoop dan ook dat ik dit nog lang voor Willy Naessens mag blijven doen”. Waarom? Daar is hij heel stellig in: “De sfeer is uniek, we zijn een team, gewoon een echte eenheid!”.

Nieuwsgierig geworden naar een baan bij Willy Naessens?

Bekijk onze 'Werken bij' pagina

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het nieuws rondom onze organisatie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!