Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP trekken in nieuwbouw

13-12-2019

RIDDERKERKLogistiek dienstverlener Kivits-Goes wil een nieuw koelhuis en logistiek centrum voor de opslag van met name fruit. Voor deze nieuwbouw is 2,4 hectare grond gereserveerd op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk. De nieuwbouw start volgend jaar. Eenmaal klaar nemen drie bedrijven: Kivits Goes, VGK Cool Logistics en ERP hun intrek in het pand dat WDP ontwikkelt.

Kivits-Goes Beheer is aandeelhouder van deze drie ondernemingen die op dit moment zijn gevestigd in Barendrecht. Volgens Rob van Opzeeland, directeur van Kivits-Goes Beheer, is het de bedoeling dat de bedrijven in de nieuwbouw op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard straks verdeeld over meerdere business units onder één dak worden gehuisvest. Het pand biedt in de eerste fase ruimte aan de opslag van een kleine 20.000 pallets fruit die door Kivits-Goes en VGK Cool Logistics geëxploiteerd worden. Daarnaast komen er een verpakkingsruimte van 3.500 vierkante meter en kantoorruimte voor vaste klanten.

WDP versterkt portefeuille

Beide logistiek dienstverlener hebben voor ogen om met de klanten die een kantoorruimte betrekken een aantal zaken gezamenlijk te organiseren. Te denken valt aan een centraal bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte. De ontwikkeling van de nieuwbouw is in handen van Kivits–Goes en een bouwteam, aangestuurd door hoofdaannemer Willy Naessens Nederland. Na de oplevering draagt de logistiek dienstverlener het pand over aan WDP. Die versterkt daarmee haar vastgoedportefeuille in het agro-logistieke cluster Barendrecht-Ridderkerk. Een mogelijke tweede fase van de nieuwbouw is momenteel in onderzoek.
Volgens Michiel Assink, algemeen directeur van WDP Nederland is de investering in het logistieke koelcentrum een prina aanvulling op de portefeuille in het Agro-Logistieke cluster in Barendrecht-Ridderkerk. “Deze investering past eveneens goed binnen onze strategie om meer te investeren en te ontwikkelen in de specifieke logistieke clusters in Nederland.”

Nieuw Reijerwaard onder deel Dutch Fresh Port

Het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard is een uitbereiding van 96 hectare op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk, waar onder meer bedrijven als The Greenery en logistiek dienstverlener Hollander Barendrecht zijn gevestigd zijn. Dit bedrijventerrein ligt op Dutch Fresh Port: een van de grootste gespecialiseerde agro- vers- en foodclusters van Nederland dat vestigingsmogelijkheden biedt aan dienstverlenende odnernemingen zoals (inter)nationale handelsbedrijven, verpakkers en bewerkers van groente en fruit, koelcapaciteit en pallethandel. Foodcenter Reijerwaard ligt niet ver van de Rotterdamse haven en is gunstig gelegen ten opzichte van snelwegen A15, A16 en A29.

Met Willy Naessens kiest u voor een uniek bouwconcept. In constructie en in uitstraling. Dankzij onze verticale integratie beheren wij het hele proces; van ontwerp, engineering en productie tot eigen transport en montage. Lees verder

Trotse hoofdsponsor RKC

Willy Naessens Nederland BV

Vimmerik 18
5253 CB, Nieuwkuijk

Postbus 9
5253 ZG, Nieuwkuijk

085-2737230
info@willynaessens.nl